ua en ru

У Дніпрі затримали адвоката на пропозиції хабара співробітнику СБУ

У Дніпрі затримали адвоката на пропозиції хабара співробітнику СБУ Фото: місце затримання (ssu.gov.ua)

Адвокат пропонував 20 тис. доларів

Служба безпеки України (СБУ) під процесуальним керівництвом військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України затримала у Дніпрі адвоката на пропозиції хабара співробітнику СБУ. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу СБУ.

Як зазначається, місцевий адвокат запропонував слідчому обласного управління СБУ 20 тис. доларів, щоб повернути бізнесмену техніку, вилучену у межах відкритого кримінального провадження та непритягувати до відповідальності фігурантів справи.

"Правоохоронці затримали адвоката у центрі Дніпра згідно зі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час спроби передачі всієї суми обіцяного "гонорару". У межах розпочатого кримінального провадження планується повідомлення затриманому про підозру за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України та направлення до суду клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, голову райсуду в Одеській області правоохоронці затримали на хабарі у розмірі 6 тис. доларів та оголосили про підозру.

Також зазначимо, у начальника митного посту "Рава-Руська" Львівської митниці ДФС, якого затримали на хабарі в 21 тис. гривень, вилучено речові докази. Посадовець разом із посередником організував корупційну схему на митниці, за допомогою якої отримав загалом 70 тис. гривень.