ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці затримання начальника митного посту "Рава-Руська"

У ГПУ розповіли подробиці затримання начальника митного посту "Рава-Руська" Фото: затримання Миколи Дробовича (facebook.com/sprynskyy)

Посадовця митниці хочуть взяти під варту

У начальника митного посту "Рава-Руська" Львівської митниці ДФС, якого затримали на хабарі, вилучено речові докази. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Генеральну прокуратуру України (ГПУ).

Зокрема, докази було вилучено 10 жовтня 2018 року під час затримання посадовця на одержанні хабара в сумі 21 тис. гривень. Також у чиновника був посередник. Загалом прокуратурою задокументовано отримання вказаними особами неправомірної вигоди на суму близько 70 тис. гривень.

"Посадовець, діючи за попередньою змовою з посередником, вимагав від особи, яка здійснювала переміщення товарів через зазначений пункт пропуску, неправомірну вигоду за нестворення перешкод при розмитненні товарів", - прокоментували у ГПУ.

На даний час у рамках кримінального провадження, кваліфікованого як одержання хабара у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України), проводяться слідчі дії. За їх результатами причетним до даної корупційної схеми особам буде повідомлено про підозру.

"Прокурорами готуються клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Служба безпеки України затримала начальника митного поста на українсько-польському кордоні у Раві-Руській Миколу Дробовича.