ua en ru

У Дніпрі встановили майже 600 загальнобудинкових лічильників газу

У Дніпрі встановили майже 600 загальнобудинкових лічильників газу У Дніпрі встановили майже 600 загальнобудинкових лічильників газу

Таким чином забезпечено облік газу майже для 44 тисяч споживачів

Станом на 15 травня 2017 року, у Дніпрі газовики встановили 585 будинкових приладів обліку, тим самим забезпечивши облік газу для майже 44 тисяч споживачів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії "Дніпрогаз".

У компанії зазначають, що встановлення лічильників газу залишається пріоритетним напрямком роботи підприємства. Монтаж загальнобудинкових лічильників дозволить споживачам, які проживають у багатоповерхівках і користуються лише газовими плитами, платити виключно за фактичний обсяг спожитого палива.

Мешканці будинків, в яких вже встановлені загальнобудинкові лічильники, мають можливість самостійно контролювати витрату газу.

"Найчастіше великі обсяги споживання газу пов'язані не з роботою лічильника, а залежать від споживачів. Якщо у будинку газові плити використовуються для опалення житла, незаконно встановлюється додаткове газове обладнання, не зазначене в проектах, а мешканці займаються незаконною підприємницькою діяльністю, у таких будинках лічильник буде фіксувати більший обсяг газу, ніж діючі норми споживання", - пояснює комерційний директор ПАТ "Дніпрогаз" Павло Іотов.