ua en ru

У Дніпрі СБУ припинила діяльність російського конвертцентру з оборотом в 750 млн гривень

У Дніпрі СБУ припинила діяльність російського конвертцентру з оборотом в 750 млн гривень Фото: СБУ

Конвертцентр був підконтрольний посадовим особам російського банківської установи

У Дніпрі Служба безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою і поліцією припинила діяльність російського конвертаційного центру з оборотом в 750 млн гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Конверт" був підконтрольний чиновникам російської банківської установи і працював за погодженням з власниками корпорації, зареєстрованої в РФ. Для обслуговування українських державних і комерційних підприємств організатори угоди відкрили низку фіктивних фірм для надання послуг з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісах, місцях проживання і автомобілях фігурантів справи оперативники СБУ вилучили понад п'ятсот тисяч гривень, печатки фіктивних підприємств та фінансово-господарську документацію. Згідно з постановою суду, накладено арешт на рахунки п'яти "фіктивних" підприємств, підконтрольних організаторам злочинної схеми.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

altaltalt

Фото: у Дніпрі СБУ розкрила конвертцентр

Нагадаємо, 21 квітня також у Дніпрі співробітники СБУ припинили діяльність російського конвертаційного центру з оборотом в 700 млн гривень.