ua en ru

У Дніпрі викрили фінансову аферу на суму майже 32 млн гривень

У Дніпрі викрили фінансову аферу на суму майже 32 млн гривень Фото: прокуратура (УНІАН)

Афера пов'язана з комунальним підприємством "Дніпроводоканал", уточнили в прокуратурі

У Дніпрі правоохоронці викрили фінансову аферу на суму майже 32 млн гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно посадовця комунального підприємства "Дніпроводоканал", який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (закінчений замах на заволодіння майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

"У січні 2015 року вказаний посадовець, діючи умисно всупереч інтересам служби, з метою заволодіння грошовими коштами комунального підприємства "Дніпроводоканал" уклав завідомо невигідний для КП "Дніпроводоканал" договір переуступки права боргу, відповідно до якого комунальне підприємство за 24,5 млн грн придбало у приватного товариства з обмеженою відповідальністю безнадійний борг КП "Луганськводоканал", яке вже перебувало на окупованій території і за рішенням Господарського суду в 2008 році було визнано банкрутом", - заявили в прокуратурі.

У відомстві додали, що на цей час приватним товариством з обмеженою відповідальністю ведеться претензійна діяльність щодо стягнення з комунального підприємства зазначеної суми грошових коштів.

"Свій злочинний умисел посадовець не довів до кінця, оскільки був звільнений з посади", - зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці нагадали, що вказана особа також підозрюється у розтраті 7,2 млн грн комунального підприємства "Дніпроводоканал" шляхом оформлення завідомо неправдивих документів та безпідставного перерахування через вексельні схеми грошових коштів на банківський рахунок іншого підприємства.

Нагадаємо, про арешт чиновника в прокуратурі повідомили 19 вересня.