ua en ru

Дніпро - Пандурій: Дніпряни громлять румунський клуб

Дніпропетровський "Дніпро" впевнено розібрався з "Пандуріем" на своєму полі, забивши гостям чотири м'ячі і пропустивши лише один.

Дніпропетровський "Дніпро" впевнено розібрався з "Пандуріем" на своєму полі, забивши гостям чотири м'ячі і пропустивши лише один.

Дніпро - Пандурій 4:1
Гол:
Калініч, 13, Зозуля, 56, Шахов 87, Кравченко, 90 - Ерік, 71
Дніпро: Бойко, Влад, Мандзюк, Кравченко, Кулаков, Чеберячко (Сваток, 66), Кобахідзе, Гама (Близниченко, 46), Політило, Калініч (Шахов, 66), Зозуля
Пандурій: Педру Мінготе, Момчіловіч, Хрісту, Рада, Пляшке, Булейке (Піціан, 81), Крістя (дос Сантос, 61), Ерік Перейра, Бреевелд, Адрович, Чюкюр (Дістефано, 58)

Господарі почали активніше і заробили кілька "стандартів", але справжньої гостроти біля воріт Педру Минготе не виникало. Зате вона виникла у штрафному "Дніпра". Адмір Адрович після проникаючої передачі Еріка Перейри прорвався по місцю правого інсайда, але, зупинивши м'яча біля самої лицьової, як слід пробити не зумів.

Дніпряни від гріха подалі перевели гру на чужу половину. Віталій Мандзюк після подачі Олександра Кобахідзе зі штрафного зряче підрізав м'яч головою у дальній кут - трохи неточно. У наступному епізоді Минготе врятував гостей після удару того ж Кобахідзе, який хвилину потому взяв безпосередню участь у комбінації, що завершилася голом. Грузинський хавбек здорово навісив з лівого флангу, Зозуля зробив чергову скидки грудьми, а Нікола Калініч з льоту увігнав м'яч під поперечину.

Гол вийшов буденним, але трибуни пожвавилися. Не форсуючи події, "Дніпро", тим не менш, раз за разом підбирався до чужих воріт. Зозуля п'ять хвилин видряпав м'яч у одного суперника, пройшов іншого, однак перекинути голкіпера не зумів. А Калініч після прострілу гравшого проти своєї колишньої команди Олександру Влада головою стрельнув поруч з "дев'яткою".

У середині тайму "Дніпро" взяв паузу і дозволив румунам перехопити ініціативу. Олександру Чюкура встиг перевірити реакцію Дениса Бойка і пробити у захисника - результат на табло не змінився.

Кращий захист - напад, і, відчувши недобре, підопічні Рамоса активніше пішли вперед. Сергій Кравченко і Зозуля прикладалися до м'яча від межі штрафного - Минготе в ефектних кидках загрозу ліквідував. Сніг, що начав подати за годину до матчу, майже припинився, перші 45 хвилин стікали, а атаки "Дніпра" тривали. Фінальним акордом першого тайму став постріл Кравченко з 18 метрів після куражной багатоходівки.

Ледве з'явившись на полі після перерви, дніпряни створили ще один хороший момент. М'яч після серії щасливих рикошетів, дезориентировавших голкіпера, відскочив до Кобахідзе, який з 12 метрів не влучив у порожні ворота. А дві хвилини потому про себе нагадав Зозуля. Отримавши м'яч від Калініча в центрі поля, нападник пішов відразу від двох суперників, залишивши не у справ воротаря і закотив м'яч у сітку.

Рамос, натхненний другим голом, продовжив випускати дебютантів і незабаром поплатився. Олександр Сваток після подачі зі штрафного звалив Адровича, і арбітр вказав на "точку". Ерік Перейра пробив на силу, покаравши господарів за помилку необстріляного захисника. "Пандурій" за інерцією ще пару раз огризнувся, але дніпряни ділитися очками були не в дусі. Що підтвердив Євген Шахов, який розстріляв ворота Минготе після чергової передачі Зозулі.

Вболівальники не поспішали покидати трибуни і були винагороджені. Зозуля, лежачи на газоні, примудрився відкотити м'яч Кравченко, який відправив м'яч у сітку гарматним ударом з лінії штрафної. 4:1, і "Дніпро" продовжує боротьбу з "Фіорентиною" за перше місце в групі.

Використані матеріалами УЄФА