ua en ru

Для запуску нової тролейбусної лінії Миколаєву потрібно 25-30 млн дол.

Для запуску нової тролейбусної лінії, що сполучає центральну частину Миколаєва з віддаленим Корабельним районом, потрібно 25-30 млн дол. Про це РБК-Україна повідомив секретар Миколаївської міської ради Володимир Коренюгін.

За його словами, раніше робилися спроби залучити до проекту партнерів із Чехії, Словаччини і Німеччини, проте внаслідок економічної кризи вони відмовилися від участі в ньому.

Передбачено дві черги пуску тролейбуса: перша черга - до кільця на перехресті при в'їзді до Корабельного району, а друга - до кінцевої зупинки в Балабановці. Під цю лінію заплановано й ремонт перегону на Жовтневому проспекті між Широкою Балкою і кільцем, і реконструкція залізничного переїзду в районі ринку. Його планують зробити дворівневим, побудувавши тут шляхопровід.

"Окрім запуску тролейбусної лінії Миколаїв шукає джерела фінансування і для низки інфраструктурних проектів, у т.ч. реконструкції дорожнього покриття ділянки траси Одеса-Миколаїв, а також впровадження технологій сміттєпереробки і енергозбереження", - сказав В.Коренюгін.