ua en ru

Для впровадження європейських техрегламентів в с/г України необхідно 6 млрд дол. інвестицій, - Козаченко

Голова ради підприємців при Кабінеті міністрів України Леонід Козаченко впевнений, що для впровадження в українському сільському господарстві європейських технічних регламентів, необхідно інвестувати близько 6 млрд дол., або 4,5 млрд євро. Про це він заявив, виступаючи на ІІІ Національному експертному форумі "Україна після Вільнюса", передає кореспондент РБК-Україна.

"На прикладі технічних регламентів, для того, щоб їх впровадити, приблизно, якщо говорити про сільське господарство, 4,5 млрд євро треба інвестувати в технічне переоснащення - 6 млрд дол., якщо в доларах", - сказав Козаченко.

Він також додав: "Це потрібно нам, а не європейцям. Ми повинні їсти більш якісно, краще, з великим асортиментом", - сказав Козаченко.

Він також підкреслив, що "європейський ринок не є дефіцитним, він є профіцитним і там всього вистачає. Там не чекають, що прийде українська ковбаса або сир або авто українські, оскільки їх немає. Там все є...".

"Чому ми хочемо об'єднатися з цим європейським ринком?... В першу чергу тому що там є цінності... Це велика ціна, але цінності, які ми отримаємо, вони значно вищі. Це певний захист нас від тих... не хочу конкретизувати країни, і від тих сил, які перебувають за межами нашої держави, які все-таки не розглядають Україну, як щось дуже цікаве з точки зору розвитку... вони більше хочуть відібрати у нас, ніж дати нам, а інтеграція з ЄС, це певний захист від цього всього", - сказав Козаченко.