ua en ru

Для проведення реставраційних робіт на об'єктах культурно-історичної спадщин Києва необхідно 2 млрд грн щорічно, - Вечерський

Для проведення першочергових реставраційних робіт на об'єктах культурно-історичної спадщин Києва необхідно 2 млрд грн щорічно. Про це під час засідання колегії в Київській міський державній адміністрації заявив перший заступник голови Державної служби з питань національної культурної спадщини Віктор Вечерський, передає кореспондент РКБ-Україна.
"Необхідно виділити кошти на розроблення більш конкретизованих містобудівних рішень і в першу чергу у тих районах Києва, де зосереджена основна маса історико-архітектурної спадщини. Це детальний план території буферної зони Софії Київської, необхідно розробити і проект та концепцію регенерації Софії Київської і Києво-Печерського заповідника. Необхідно розробити план організації території Державного історико-архітектурного заповідника Стародавній Київ, теж саме стосується Київської фортеці. Орієнтовна потреба в коштах на проведення цих робіт становить близько 70 млн грн, а кошти, необхідні на проведення першочергових ремонтно-реставраційних робіт на об'єктах культурної спадщини за попередніми оцінками становить 2 млрд грн щорічно", - сказав Вечерський.
Також він зазначив, що згідно генерального плану міста, буде скореговано зони охорони пам'яток, опрацьовано режими та правила використання пам'яток, а також буде заборонено будівництво висотних споруд на територіях заповідників історико-архітектурних об'єктів.