ua en ru

Для проведення податкової реформи необхідно змінити всю систему адміністрування податків, - К.Бондарєв

Для проведення податкової реформи необхідно змінити всю систему адміністрування податків, заявив голова Київської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» Костянтин Бондарєв під час он-лайн конференції в інформаційній агенції РБК-Україна.

«Запропонований Податковий кодекс - це лише переписування вже існуючих законів, яке нічого не вирішить. Адже реформа - це філософське поняття, тому недостатньо лише написати новий закон або ж скласти докупи всі закони і представити ніби то новий Податковий кодекс. Сьогодні необхідно змінювати всю систему адміністрування податків, лише тоді реформа буде ефективно проводитись, а не залишиться лише партійними гаслами провладної сили», - сказав К.Бондарєв.

За його словами, ніяких кроків не робиться для того, аби вирішити одну з глобальних проблем - сплата ПДВ і в запропонованому проекті кодексу про це не йдеться. «Ще одна серйозна проблема - наші громадяни не хочуть платити податок на прибуток. Цю проблему треба вирішувати грамотно, не наділяти міліціонерів завищеними правами та повноваженнями, аби вони шукали конверти із зарплатами, а треба зробити умови та грамотно довести людям, що отримувати офіційні зарплати вигідно: передусім для них самих, але, це питання залишається проблемним і не вирішеним », - наголосив К.Бондарєв.

На думку політика, «новим» переписаним Податковим кодексом найактуальніші проблеми українського суспільства не будуть вирішені. «У кодексі не закладено ефективні шляхи вирішення проблем. Це лише популізм певних політиків, плацдарм для піару і жодного практичного вирішення проблем», - резюмував К.Бондарєв.