ua en ru

Для визначення компенсації постраждалим в Домодєдово Мінздоровсоцрозвитку спільно з МНС готує документи

Для визначення компенсації постраждалим під час теракту в аеропорту Домодєдово Міністерство охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації (РФ) спільно з Міністерством з надзвичайних ситуацій (МНС) РФ готує документи . Про це заявила міністр охорони здоров'я і соціального розвитку РФ Тетяна Голікова, повідомляє РБК.
"МНС спільно з нами готує розпорядження уряду", - сказала Т.Голікова.
Т.Голікова нагадала, що традиційно компенсації з федерального бюджету сім'ям загиблих повинні становити 1 млн руб, постраждалим із середнім ступенем тяжкості - 400 тис. руб і з легким ступенем тяжкості - 200 тис. руб. Крім того, для надання подібної допомоги буде здійснюватися і підтримка регіонів, сказала вона.
Нагадаємо, в аеропорту Домодєдово 24 січня 2011 р. приблизно о 15:30 за київським часом стався вибух. Вибухівку, за даними очевидців, привів у дію терорист-смертник, який перебував на аеровокзалі серед зустрічаючих. За даними Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку РФ, кількість загиблих в результаті склала 35 людей, постраждалих - 128 осіб. За фактом вибуху порушено кримінальну справу за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ст. 105 (вбивство) і ст. 222 (незаконний обіг зброї).