ua en ru

Держмитслужба: Для кардинального реформування роботи митних органів підготовлені 58 нормативно-правових актів

На сьогоднішній день розроблені 58 нормативно-правових актів, які дозволять провести кардинальну реформу в митних органах. Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника Державної митної служби України Віктор Бондар, передає кореспондент РБК-Україна.
В.Бондар уточнив, що на сьогодні підготовлені 4 закону України, 11 постанов уряду, 1 Кабінету міністрів, 22 наказу Державної митної служби та 19 змін до Митного кодексу. У цілому 58 нормативно-правових актів, які дозволять здійснити 60 кроків "назустріч людям" і "чітко прописують всі ключові нововведення, які будуть введені в перебігу найближчих 6 місяців".
На думку В.Бондаря, до Митного кодексу України необхідно внести "сотні змін, які б враховували специфіку сучасного світу, перспективи розвитку і введення автоматизації всіх митних процесів".
Як повідомив в інтерв'ю журналістам присутній на засіданні колегії державної митної служби керівник парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник, розгляд Митного кодексу в першому читанні в парламенті відбудеться після прийняття Податкового кодексу України, тобто в середині листопада.