ua en ru

Для іноземних інвесторів важливо, щоб Україна визначилась зі своїм політичним курсом, – ЄБА

Для іноземних компаній, які працюють в Україні дуже важливо, щоб Україна зробила свій геополітичний вибір. Про це сьогодні повідомили представники Європейської бізнес асоціації (ЄБА), передає кореспондент РБК-Україна.

"То, чого бізнесмени будь-якого рівня вимагають, це стабільність. На сьогоднішній день в Україні ця стабільність є, але треба знати те, куди Україна піде в найближчому майбутньому - чи підпише угоду про асоціацію з ЄС, чи буде більш просуватися на російський ринок. І та і інша можливість має свої переваги і недоліки, але бізнесмени, які планують сьогодні, хотіли б знати, де Україна буде в наступному році і це також стримує суттєвий ріст індексу інвестиційної привабливості... Якщо чесно, то краще погано ніж невідомо, бо можна підготуватись... Найстрашніше для бізнесу - це невизначеність", - зазначив член правління комітету з охорони здоров'я ЄБА Кшиштоф Седлецкі.

В свою чергу виконавчий директор ЄБА Ганна Дерев'янко вважає, що підписання угоди про асоціацію може стати суттєвим поштовхом для росту індексу інвестиційної привабливості.

Читайте також: Індекс інвестпривабливості України в II кварталі підвищився на 0,04 п. - до 2,16 пунктів, - ЄБА

"Угода про асоціацію не спричинить того, що індекс буде на рівні 4. Вона може дати позитивний поштовх, тому що бізнесу буде зрозуміло, що є угода про асоціацію, є куди прямувати і буде очікування, що завдяки цій угоді зможуть регуляторне середовище покращити, тому що в цій угоді закладено багато речей позитивних", - зазначила Дерев'янко.