ua en ru

Дискваліфікацію легкоатлетів Росії залишили в силі

Дискваліфікацію легкоатлетів Росії залишили в силі Фото: російська сторона не виконала вимоги для відновлення (iaaf.org)

Спортсмени зможуть брати участь в іграх тільки під нейтральним прапором

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) продовжила відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА). Таке рішення було ухвалено на засіданні ради IAAF в штаб-квартирі організації у Монако, мовиться у прес-релізі організації.

На думку асоціації, російська сторона зробила недостатньо для боротьби з допінгом. Таким чином, спортсмени РФ зможуть брати участь в міжнародних змаганнях тільки в нейтральному статусі.

Одним з критеріїв відновлення є визнання російського антидопінгового агентства (РУСАДА) відповідним кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), але 16 листопада рада засновників WADA відмовив російській стороні у відновленні прав.

ВФЛА була позбавлена ​​членства в листопаді 2015 року в зв'язку з допінгових скандалом. Влітку наступного року російським легкоатлетам заборонили виступати на літніх Олімпійських іграх-2016. До змагань допустили лише стрибунку в довжину Дарину Клішину.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на засіданні виконкому 5 грудня ухвалить рішення щодо участі російських спортсменів в зимових Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані.