ua en ru

Директора столичного підприємства спіймали на крадіжці коштів на ремонт школи

Директора столичного підприємства спіймали на крадіжці коштів на ремонт школи Фото: прокуратура Києва

Директор приватної фірми привласнив 440 тисяч гривень на ремонт школи

Прокуратура міста Києва повідомила про підозру директору приватного товариства, який незаконно заволодів коштами в сумі майже 440 тис. грн, виділених на ремонт загальноосвітньої школи в Подільському районі столиці. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Повідомляється, що в грудні 2016 року між Управлінням освіти Подільської районної у м. Києві державної адміністрації та приватним товариством укладено договір на проведення ремонтних робіт по капітальному ремонту фасаду в загальноосвітньому навчальному закладі.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що підрядник у повному обсязі отримав кошти на проведення ремонту, однак порушив умови договору, не виконавши робіт на суму майже 440 тис. грн.

Керівнику підприємства інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Досудове розслідування здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві щодо оперативного супроводження Управління захисту економіки в м. Києві Департаменту захисту економіки Нацполіції України. Слідство триває.

Нагадаємо, Прокуратура Києва розслідує факт виведення посадовими особами декількох обленерго 18,5 млн гривень з цих підприємств.