ua en ru

Динамо - Спартак: Кияни готуються стати чемпіонами Об'єднаного турніру

Київському "Динамо" достатньо навіть нічиї, щоб виграти Об'єднаний турнір. Кияни показують досить непоганий футбол, багато забивають, награють склад. Поки що вболівальники з оптимізмом чекають нового сезону.

Київському "Динамо" достатньо навіть нічиї, щоб виграти Об'єднаний турнір. Кияни показують досить непоганий футбол, багато забивають, награють склад. Поки що вболівальники з оптимізмом чекають нового сезону.

Перша зустріч спартаківців і динамівців у Москві завершилася перемогою "Динамо". Червоно-білі, які більшу частину часу володіли ініціативою, програли через пенальті, який чітко реалізував капітан біло-синіх Олег Гусєв. Тепер "Спартак" у Києві спробує реабілітуватися за поразку на домашній арені. Однак "Динамо" у матчі проти "Зеніта" показало, за рахунок чого може розраховувати на перемогу в сьогоднішньому матчі.

Перше - це хороша гра на флангах. Дуду та Ярмоленко при підтримці Макаренка і Сілви активно терзали захисні порядки "Зеніту", створюючи моменти для партнерів в центрі. Схоже, що молодий бразилець всерйоз розраховує на місце в старті в новому сезоні.

Друге - це ротація складу. Блохін сміливо змінює гравців від матчу до матчу, при цьому не можна сказати, що команда втрачає в потенціалі. Проти "Зеніту" не грав лідер киян Олег Гусєв - показали непогану гру Дуду, Мехмеді і Безус. У другому таймі пішов з поля Ярмоленко - команда впевнено грала і без нього. Безсумнівно, Гусєв і Ярмоленко з'являться сьогодні в матчі зі "Спартаком", що обіцяє нелегке життя для захисту червоно-білих.

Третє - новачки. Київські вболівальники з нетерпінням чекають дебюту у складі своєї команди екс-форварда "Андерлехта" Дьємерсі Мбокані. Якщо Джермейн Ленс вже дебютував у матчі з "Зенітом", то конголезець, швидше за все, вийде сьогодні. Такий форвард для киян просто неохідний, і при належній підтримці з флангів може забивати багато і зі смаком. Кілька хвилин може отримати і Юнес Беланда.

Четверте і п'яте - турнірне становище і мотивація. Кияни впевнено йдуть першими, і виграти цей товариський турнір їм потрібно для того, щоб відчути смак титулів, підзабутий за останні роки. Ну і як можна програвати московському "Спартаку", та ще й у себе вдома! Блохін такого не дозволить.

Що стосується статистики, то останнє рандеву між клубами відбулося в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів сезону-2008/2009. Тоді біло-сині розгромили червоно-білих в "Лужниках" 4:1 (по дублю зробили Бангура і Артем Мілевський), і з таким же рахунком розгромили спартаківців на своєму полі (голи Олександр Алієв, Бангура, двічі Мілевський).

Дивитися "Динамо" - "Спартак" можна на телеканалах "Інтер", "НТВ+ Футбол", "Росія-2", а РБК-Україна представляє читачам текстову онлайн трансляцію матчу.

7 липня, 20:30
Київ, НСК "Олімпійський"
Динамо - Спартак