ua en ru

Динамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчу

Динамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчу Фото: Динамо - Шахтар (fcdynamo.kiev.ua)

"Гірники" зберігають відрив від найближчого конкурента

У Києві на НСК "Олімпійський" відбулося "українське класико" - у рамках 13 туру української Прем'єр-ліги зустрілися київське "Динамо" та донецький "Шахтар". До уваги читачів РБК-Україна пропонуємо відеоогляд поєдинку.

До звітного матчу обидві команди підійшли із різним настроєм та турнірними показниками. У таблиці чемпіонату команди розділяють сім очок: "гірники" лідирують, не поступаючись в останніх 10 матчах, кияни поки другі, але не можуть перемогти в трьох турах поспіль. Також "оранжево-чорні" виграли останній матч у Лізі чемпіонів, здолавши нідерландський "Феєнорд". У той час як "Динамо" не змогло взяти реванш у "Янг Бойз" за невдачу в плей-офф ЛЧ.

Динамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчуДинамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчуДинамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчуДинамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчуДинамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчуДинамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчуДинамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчуДинамо - Шахтар 0-0: відеоогляд матчу

Обидві команди розпочали поєдинок прогнозовано обережно. Ніхто не хотів форсувати події, при цьому не гребуючи дрібними фолами по всьому периметру поля.

Друга половина стартувала активніше, і крім традиційно жорстких єдиноборств команди запропонували глядачам більш відритий футбол. У гостей мав нагоду відзначитися Марлос, але, перебуваючи у штрафному майданчику, пробив над поперечиною. Біля протилежних воріт Гармаш та Морозюк перевірили пильність Пятова ударами здалеку.

В останні хвилини на полі було багато затримок та позиційної боротьби, й підсумкові нулі на табло є цілком закономірним результатом. "Шахтар" зберігає відрив від "Динамо" в таблиці чемпіонату на сім очок.

Головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич: "Якби ми розкрилися, індивідуально футболісти "Шахтаря" мали б істотну перевагу над нашими. Тому нам була потрібна компактність, взаємозамінність, боротьба на кожному клаптику поля. І все це було з боку наших гравців. Попри те, що ми грали два дні тому, у фізичному плані ми витримали повністю. Настрій, бажання боротися на кожному клаптику поля, бажання не програти, не поступитися - все це було. Ми обрали більш оборонну стратегію зі швидким переходом з оборони до атаки. Були у нас і непогані виходи в атаку".

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека: "Зазвичай динамівці демонструють відкритий футбол у матчах з нами. Обидві команди прагнуть перемогти, обидві створюють моменти. А у сьогоднішній грі не було ентузіазму. Одна команда весь час атакувала, намагалася наблизитися до воріт суперника, інша лише оборонялася. Для тих, хто дивиться футбол, нецікаво, коли він розвивається за таким сценарієм. Можливо, сьогодні дійсно був найменш емоційний матч з-поміж усіх, які я провели "Шахтар" і "Динамо".

Нагадаємо, за підсумками єврокубкового тижня (16-22 жовтня) Україна вийшла на 8 місце в таблиці коефіцієнтів Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), обігнавши Бельгію.