ua en ru

"Динамо" просить провести фінал Кубка України з глядачами

"Динамо" просить провести фінал Кубка України з глядачами Фото: глядачі на футболі (Уніан)

Кияни звернулися із зверненням до УАФ та Моз

Київське "Динамо" звернулося в Українську асоціацію футболу (УАФ) і Міністерство охорони здоров'я з проханням провести фінал футбольного Кубка України з глядачами. Фінал відбудеться 8 липня в Харкові.

Про це йдеться у відкритому зверненні "Динамо".

"Футбольний клуб "Динамо" повністю солідарний зі своїми фанатами і звертається до керівництва Української асоціації футболу і Міністерства охорони здоров'я з проханням розглянути можливість відкриття кількох секторів для уболівальників на фінал Кубка України", - йдеться у зверненні президента клубу Ігоря Суркіса.

З огляду на ситуацію в країні, він просить виділити певну квоту квитків, які будуть поширені серед фанатів команди. "Зрозуміло, ФК "Динамо" буде максимально сприяти дотриманню заходів безпеки і умов медичного протоколу (необхідної дистанції між уболівальниками)", - додав Суркіс.

Президент "Динамо" відзначає, що є приклад ряду іноземних чемпіонатів, де вболівальники допускаються на трибуни з урахуванням дотримання правил і заходів медичного протоколу.

"У нашій країні працюють магазини, метро, ​​наземний транспорт, кінотеатри і кафе - це дозволяє підіймати питання і про відвідування уболівальниками футбольного матчу. Фінал національного Кубка - це важлива подія у футбольному житті нашої країни. Залишити такий матч взагалі без уболівальників на трибунах означає позбавити футбол душі і емоцій ", - зазначає Суркіс.

Футбольний клуб "Динамо" просить УАФ і МОЗ серйозно підійти до розв'язання даного питання і зробити крок назустріч вболівальникам.

"Українська футбольна асоціація не раз акцентувала увагу на важливості присутності глядачів на трибунах під час матчів і тепер з'явилася можливість підтвердити свої слова справою. Ми направляємо офіційні листи в УАФ і МОЗ з надією на позитивне вирішення цього питання", - резюмував Суркіс.

Нагадаємо, фіналу Кубка України між київським "Динамо" і полтавською "Ворсклою" відбудеться 8 липня в Харкові на ОСК "Металіст".

Раніше РБК-Україна писало, що УАФ прийняв рішення про проведення фіналу Кубка без глядачів, початок поєдинку призначено на 21:30.

Зазначимо, у півфіналах "Динамо" обіграло "Минай" (2:0), а "Ворскла" в серії пенальті пройшла "Маріуполь" (1:1, 3:2 по пенальті).