ua en ru

"Динамо" за неявку в Маріуполь зарахують технічну поразку, - Павелко

"Динамо" за неявку в Маріуполь зарахують технічну поразку, - Павелко Фото: Андрій Павелко (УНІАН)

Рішення з цього питання буде ухвалювати КДК

Київським "Динамо" зарахують технічну поразку за неявку на матч 7 туру української Прем'єр-ліги з "Маріуполем". Про це в ефірі телеканалу "Футбол 1" розповів президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

"Все має бути по закону, закон один для всіх. Мені ні в якому разі не хотілося б, щоб це були якісь технічні рішення, - все має з'ясовуватися на футбольному полі. Але закон є закон: він один для всіх і всі перед ним рівні. У нас не буде ніколи касти обраних, елітних. Перше, що повинно бути в українському футболі, - всі рівні перед регламентом. Рішення з цього питання буде ухвалювати КДК, але за всіма канонами це технічна поразка", - сказав Павелко.

"Динамо" мотивував відмову приїхати на матч тим, що команда не отримала гарантій безпеки. При цьому в "Маріуполі" стверджують, що киянам надали офіційні листи від Служби безпеки України та Національної поліції. За 48 годин до матчу "Динамо" звернувся до "Маріуполю" з пропозицією обмінятися датами зустрічей.

Нагадаємо, матч 7 туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) "Маріуполь" - "Динамо", запланований на 27 серпня, не відбувся. Київський клуб прийняв рішення не приїжджати в прифронтове місто і звернувся до Федерації футболу України (ФФУ), УПЛ та "Маріуполю" з проханням перенести матч на іншу дату.