ua en ru

Дік Адвокат втретє став головним тренером збірної Голландії

Дік Адвокат втретє став головним тренером збірної Голландії Фото: Дік Адвокат

Допомагати йому буде володар "Золотого м'яча" 1987 року

Головним тренером збірної Голландії втретє призначений Дік Адвокат. Про призначення оголосив на своєму сайті Королівський футбольний союз Нідерландів.

Допомагати Адвокату у збірної Голландії буде володар "Золотого м'яча" 1987 року Рууд Гулліт. Колишній нападник національної команди, що став в її складі чемпіоном Європи-1988, з 2011 року не займався тренерською діяльністю. Його останнім клубом був грозненський "Терек".

В даний час Адвокат тренує "Фенербахче". Продовжувати контракт зі стамбульським клубом, який закінчується в липні 2017 року, він не буде. На посту головного тренера збірної Голландії Адвокат змінить Данні Блінда, звільненого після поразки від Болгарії у відбірному матчі чемпіонату світу 2018 року (0:2).

69-річний Дік Адвокат вже очолював збірну Нідерландів з 1992 по 1994 і 2002 по 2004 роки. Під його керівництвом команда дійшла до півфіналу чемпіонату Європи - 2004, де поступилася збірній Португалії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній головний тренер збірної Голландії Луї ван Гал може повернутися в національну команду в якості радника.