ua en ru

Діалог між США і РФ із ключових питань співпраці зберігається, - Держдеп

Діалог між США і РФ із ключових питань співпраці зберігається, - Держдеп Фото: Джон Кірбі спростував замороження співпраці США і РФ

Речник Державного департаменту запевнив, що перерви у спілкуванні країн не було

Діалог між США і Росією з ключових питань співпраці зберігається і не припинявся. Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі на прес-конференції, передає Reuters.

Зокрема на прохання журналістів прокоментувати слова прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про "заморожений стан" майже всіх рівнів діалогу з США, Кірбі зазначив, що йому "важко сказати, що мається на увазі під цим коментарем, але дипломатична взаємодія з Росією триває з широкого кола питань".

За словами речника Держдепу, США мають "істотні розбіжності" з Москвою "по деяких добре відомих питаннях", проте запевнив, що перерви у спілкуванні країн не було. Він додав, що постійні контакти підтримуються на рівні посольств.

"У нас є посольство там (у Росії - ред.), і наш посол спілкується зі своїми (російськими) партнерами на щоденній основі", - пояснив Кірбі.

Раніше 21 грудня офіційний речник глави РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю телеканалу "Мир" заявив, що нині практично всі рівні діалогу Росії та США знаходяться в замороженому стані.

Нагадаємо, у Держдепартаменті США сподіваються на збереження санкцій проти РФ через її агресію в Україні.