ua en ru

Девід Кемерон не підтримує заклики до референдуму про вихід з ЄС

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що не підтримає заклики до проведення референдуму про вихід з Євросоюзу, передає BBC.
В інтерв'ю під час конференції Консервативної партії в Манчестері він зазначив, що вихід єврозони з боргової кризи є зараз пріоритетом.
Можливо, члени британського парламенту отримають можливість обговорити питання референдуму вже цієї осені, проте рішення з цього приводу ще не прийнято.
Кілька парламентаріїв-торі, тим часом, сформували групу на випадок, якщо питання все-таки буде порушено.
На думку одного з представників цієї парламентської групи, Джорджа Остіса, дуже важливо почати думати про перегляд домовленостей з Європою прямо зараз, оскільки формування власної британської міжнародної і внутрішньої політики вимагатиме повернення функцій, які зараз перебувають у Євросоюзу.
"Є конкретні речі, які ЄС повинен зробити дуже і дуже швидко для підтримки своєї валюти. Потім постане питання про новий договір. І коли прийде час, коли з'явиться можливість переглянути угоди, ми не станемо розводити руками, питаючи "що нам робити тепер?". У нас є повний план дій", - заявив Остіс.