ua en ru

Deutsche Boerse планує продовжити пошук стратегічних "союзників" після невдачі з NYSE Euronext

Deutsche Boerse повинна швидко переорієнтуватися після невдалого злиття з NYSE Euronext і продовжити пошук стратегічних "союзників". Про це заявив генеральний директор біржі Рето Франчиони, передає "Россія24".

"Ми будемо і повинні працювати в напрямку створення альянсів", - вважає Франчиони, виключаючи при цьому, що азіатський напрямок є особливо важливим і цікавим.

"Справа в тому, що в Азії, і насамперед Китаї, сконцентрований величезний обсяг ліквідності, і є потенціал подальшого залучення ліквідності", - додав він.

Глава Deutsche Boerse також відзначив, що не розуміє, чому Європейська комісія заблокувала злиття з NYSE Euronext.

"Яким чином, ринкова частка обсягом не більше 10 відсотків відображає лідируюче положення на ринку похідних фінансових інструментів, перебуває за межами мого розуміння", - сказав Франчиони.

Він заявив, що він упевнений в перспективах компанії і очікує гарних результатів в 2012 р.

Раніше Єврокомісія заблокувала операцію зі злиття бірж NYSE Euronext і Deutsche Boerse вартістю 17 млрд доларів. На думку регулятора, об'єднання майданчиків може завдати шкоди конкуренції. NYSE і Deutsche Borse не тільки стали б найбільшою трансконтинентальної біржовий системою, але могли б повністю підпорядкувати собі європейський ринок деривативів.

Історія злиття NYSE і Deutsche Boerse почалася в минулому році і з самого початку зіткнулася з пильною увагою регулюючих органів і політиків. Причому Міністерство юстиції США угоду блокувати не стало і лише зажадало, щоб Дойче Берзе ліквідувала частку в інший американської біржі Direct Edge. Якщо врахувати, що саме німецький гравець був ініціатором угоди, цікаво, що заблокував її європейський регулятор.