ua en ru

Deutsche Bank може заплатити 170 млн доларів компенсації за махінації з процентною ставкою

Deutsche Bank може заплатити 170 млн доларів компенсації за махінації з процентною ставкою Фото: Deutsche Bank виплатить компенсацію інвесторам (isp-ngo.com)

Інвестори подали позов до суду

Deutsche Bank може заплатити 170 млн доларів компенсації інвесторам за маніпулювання міжбанківської процентної ставкою (EURIBOR). Про це повідомляє видання MarketWatch.

Як повідомляється, відразу кілька великих банків були запідозрені у протизаконних маніпуляціях з EURIBOR — інструментом, який формує ринки кредитів та деривативів обсягом у кілька трильйонів доларів.

Інвестори подали до окружного суду Манхеттена (США) відповідні позови.

У результаті судового розгляду Barclays погодився виплатити постраждалим від маніпуляцій 94 млн доларів, а HSBC Holdings - 45 млн доларів.

Deutsche Bank подав заявку, щоб уникнути подальшого відволікання від судового розгляду. При цьому прес-секретар Deutsche Bank відмовився коментувати це питання.

Нагадаємо, за аналогічним звинуваченням суд штату Коннектикут зобов'язав Deutsche Bank сплатити штраф у розмірі 150 млн доларів.

Раніше, банк сплатив 425 мільйонів доларів за "дзеркальні" угоди з РФ. Ще один великий штраф - близько 200 мільйонів доларів - може бути накладено Великобританією. Загалом, минулий рік банк закінчив зі збитком в 1,4 млрд євро.