ua en ru

Deutsche Bank визнано японськими регуляторами провідним системно важливим фінансовим інстітутом у світі

Японські регулятори склали список 60 провідних фінансових компаній "дуже великих, щоб збанкрутувати", при цьому на перше місце потрапив Deutsche Bank, за яким йдуть Goldman Sachs і JPMorgan Chase, повідомляє Reuters з посиланням на газету Mainichi.
Список, складений японським Агентством фінансових послуг та Банком Японії, включає і кілька японських компаній. Nomura Holdings потрапила на 19-е місце, Mitsubishi UFJ Financial Group - на 24-е, Mizuho Financial Group - на 36-е, Daiwa Securities Group - на 48-е, повідомляє газета без посилання на джерела.
Оскільки формування нових банківських правил, відомих як Базель III, завершується, інвесторів украй цікавить, які компанії регулятори вважатимуть системно важливими фінансовими інститутами (SIFIs). За інформацією газети, японські регулятори направили список Раді з фінансової стабільності, який повинен визначити, які банки будуть названі світовими системно важливими фінансовими інститутами (G-SIFIs), до середини наступного року. Рада також вирішить які додаткові вимоги, включаючи збільшення капіталу, пред'явити аналогічних інститутів.
SIFIs - це банки, які вважаються "занадто великими, щоб обвалитися", так як їхнє банкрутство може підірвати фінансову систему в цілому і порушити економічну діяльність.
У листопаді президент Nomura Кеніті Ватанабе сказав, що, на його думку, компанія не буде визнана системно важливою, оскільки не інвестує гроші з банківських депозитів і займає приблизно 80-е місце серед світових фінансових інститутів за розміром активів.
Глава Mizuho Такасі Цукамото заявив в останньому інтерв'ю, що якщо його банк буде визнаний системно важливим інститутом, він зможе задовольнити нові вимоги до капіталу без залучення додаткових коштів.