ua en ru

Deutsche Bank знизив прогноз прибутку на 2011 р

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank знизив прогноз прибутку до сплати податків на 2011 рік, повідомивши, що попередня мета в 10 млрд євро (13,3 млрд дол.) більше не досяжна через втрати, нанесені європейською борговою кризою. Про це повідомляє Reuters.
"Посилення боргової кризи Європи призвело до невизначеності на ринках в третьому кварталі, що значно скоротило прибутки", - сказав глава Deutsche Bank Йозеф Аккерманн.
Банк, проте, не повідомив переглянутий річний прибуток.
До 15:10 за київським часом акції Deutsche Bank опустилися на 7,79 відсотка, а індекс європейського банківського секторц знизився на 4 відсотки. П'ятирічні кредитні дефолтні свопи знизилися на 21 базисний пункт до 212 базисних пунктів після заяви банку, згідно з даними Markit.
Останні декілька тижнів були найбільш тривожними для банків по всьому світі через спад активності на ринках.
За словами Аккерманна, Deutsche Bank збільшив запаси ліквідності до 180 млрд євро з 150 млрд євро раніше, щоб уникнути проблем з фінансуванням.
"У Deutsche Bank не було жодних проблем з рефінансуванням, ні в 2008, ні в 2011", сказав Аккерманн на прес-конференції.
Головний кредитор Німеччини раніше прогнозував неоподаткований прибуток на рівні 10 млрд євро за рахунок ключових підрозділів, виключаючи єдиноразові чинники.