ua en ru

Deutsche Bank оголосив про очікуваний збиток у зв'язку із запланованим поглинанням Deutsche Postbank

Найбільший німецький банк Deutsche Bank AG чекає збитків у зв'язку з поглинанням Deutsche Postbank AG, повідомляє Associated Press з посиланням на офіційну заяву банку.

Акції Deutsche Bank різко втратили в ціні, близько 4,5%, на тлі заяви про майбутню операцію, опублікованою на офіційному сайті компанії, і зупинилися на рівні 44,75 євро (58,51 дол.) на момент закінчення біржової сесії 21 вересня на майданчику у Франкфурті.

На даний момент Deutsche Bank AG володіє трохи менше 30% активів Postbank. Заявка на повне поглинання була оформлена 12 вересня і підкріплена наміром провести додаткову емісію акцій залучити 10,2 млрд євро. Кредитна організація планує продати 308,6 млн нових акцій за ціною в 33 євро за штуку.

Deutsche Bank пропонує ціну в 25 євро за кожну акцію Postbank, яка є середньозваженою ціною акції за останні три місяці. 12 вересня Deutsche Bank заявив, що збирається провести переоцінку вкладень, що вже мали місце, в Postbank у зв'язку з тим, що за наслідками III кварталу збиток компанії буде на рівні 2,4 млрд євро. 21 вересня називалася менша цифра - 2,3 млрд євро, але позиціонувалася вона як зразкове значення перед випуском офіційного звіту.

"Згідно присутнім очікуванням і у зв'язку з важкою ситуацією на ринку в літній період, Deutsche Bank чекає, що чистий прибуток за III квартал 2010 р., не враховуючи вищезазначеної переоцінки витрат, буде значно нижчий за чистий прибуток за відповідний квартал 2009 р.", - йдеться в повідомленні банку.