ua en ru

Deutsche Bank загрожує величезний штраф у справі про відмивання грошей в РФ

Deutsche Bank загрожує величезний штраф у справі про відмивання грошей в РФ Фото: Штраф Deutsche Bank може досягти чотирьох мільярдів доларів

Штраф може досягти чотирьох мільярдів доларів

Німецький банк Deutsche Bank побоюється, що штраф у справі про відмивання грошей в Російській Федерації (РФ) може виявитися надзвичайно високим - до чотирьох мільярдів доларів. Про це пише DW з посиланням на німецьке видання Spiegel Online.

Так, за інформацією німецького видання, справи стосовно Deutsche Bank розслідують відомства чотирьох країн.

"Тільки в одній лише Великобританії банку загрожує стягнення у розмірі сотень мільйонів євро", - пише видання.

Однак найбільший штраф може бути призначений в США: американський Мін'юст має намір з'ясувати, чи не займалися російські клієнти банку незаконним обміном рублів на долари і чи не порушувались при цьому діючі антиросійські санкції. Слідство у США, зокрема, цікавлять так звані "дзеркальні угоди", завдяки яким клієнти могли виводити з РФ кошти сумнівного походження. Розслідування перебуває на початковій стадії і точну суму штрафу визначити складно.

У свою чергу, російські відомства намагаються з'ясувати, чи сприяв банк витоку капіталу з країни.

"Учасниками сотень сумнівних угод частково були компанії, цілком ймовірно, спеціально створені для цих цілей. Передбачається, що Deutsche Bank в Москві і Лондоні в деяких випадках мав справу з одними і тими ж сторонами. При цьому розслідування почалися після того, як на можливі порушення звернув увагу Центробанк РФ", - пише Spiegel Online.

За даними журналістів, разом із стягненням у справі про порушення ембарго США стосовно Ірану та інших країн загальна сума штрафу може скласти чотири мільярди доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Deutsche Bank AG визнав, що вперше розслідує значний обсяг підозрілих операцій на російському ринку акцій. Банк уже прийняв дисциплінарні заходи відносно ряду осіб.