ua en ru

Deutsche Bank за рік зазнав збитків на 0,5 млрд євро

Deutsche Bank за рік зазнав збитків на 0,5 млрд євро Фото: Deutsche Bank (Wikimedia)

Deutsche Bank третій рік поспіль завершив зі збитками

Найбільший комерційний банк Німеччини Deutsche Bank за 2017 рік зазнав збитків у розмірі близько 512 млн євро. Про це заявив голова правління банку Джон Крайан, передає DW.

Повідомляється, що Deutsche Bank третій рік поспіль несе збитки. При цьому дохід скоротився на 12% - до 26,4 млрд євро. У 2016 році цей показник становив 30 млрд, 2015 - 33,5 млрд. За словами Крайана, головною причиною падіння доходу є продаж дочірніх компаній і часток участі в капіталі компаній, а також низькі процентні ставки і спад на ринках капіталу.

У той же час, в 2017 році Deutsche Bank вдалося досягти певного прогресу.

"У 2017 році банк вперше за останні три роки отримав доподатковий прибуток - незважаючи на важку ситуацію на ринку, низькі процентні ставки і нові інвестиції в технологію та системи контролю", - заявив Крайан.

Зокрема, показник прибутку до сплати податків склав 1,3 млрд євро. Також повідомляється, що Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США повідомила про необхідність виплати 70 млн євро штрафу у зв'язку з неправдивими даними та маніпуляціями процентними ставками в 2007-2012 роках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Deutsche Bank може вивести 350 млн доларів з Великобританії в зв'язку з виходом країни з Європейського союзу.