ua en ru

Діти із зони АТО отримають новорічні подарунки від штабу Ахметова і ФК "Шахтар"

Діти з Донецької та Луганської області отримають від гуманітарного штабу Ріната Ахметова і ФК "Шахтар" подарунки до дня Святого Миколая та Нового року. Про це повідомила координатор Гуманітарного штабу Римма Філь.

За її словами, 285 тис. подарункових наборів роздадуть дітям з Донецька, Єнакієвого, Ясинуватої, Шахтарська, Харцизька, Іловайська, Моспіно, Докучаєвська, Старобешеве, Комсомольського, Сніжного, Миронівки, Кіровського, Горлівки, Тореза, Зугреса, Жданівки, Ровеньків, Краснодона, Свердловська та Сєвєродонецька.

"Гуманітарна карта потреб жителів Донецької і Луганської областей, складена штабом Ріната Ахметова спільно з "Допоможемо ТВ", показує, наскільки складно в зоні АТО з продуктами харчування, - зазначила Римма Філь. - Люди на Донбасі голодують, і для багатьох батьків купівля цукерок - справжня розкіш. Тому напередодні цього Нового року діти як ніколи будуть раді подарункам".

Подарункові набори будуть двох видів: для самих маленьких - до шести років, а також для дітей старшої вікової категорії - до 17 років. В кожен набір увійдуть солодощі, малюки отримають маленькі м'ячі від ФК "Шахтар", дітям старшої групи подарують шапки і шарфи з символікою футбольного клубу.

"Ми дуже сподіваємося, що ці подарунки, солодощі доставлять дітям трохи радості і хоча б частково скрасять ті суворі випробування, що випали на їх долю", - повідомила Філь.

З початку збройного конфлікту на Донбасі штабу вдалося евакуювати із зони ведення бойових дій майже 15 тис. дітей. Між тим, в Донецькій і Луганській областях знаходяться 40 тис. сімей з дітьми у віці до двох років. В рамках проекту "Допоможемо дітям", ініційованого Рінатом Ахметовим, понад 28 тис. таких сімей з Донецька і Макіївки змогли отримати набори, до складу яких входять дитяче харчування та засоби гігієни. Ще близько тисячі сімей отримали аптечки "матері і дитини". В цілому ж штаб Ріната Ахметова надав гуманітарну допомогу понад мільйону мешканців Донбасу.