ua en ru

Дешеве житло в рамках проекту "Нова якість життя" будуватиметься тільки для держслужбовців, - держагентство з нацпроектів

Дешеве житло в рамках нацпроекту "Нова якість життя" будуватиметься тільки для держслужбовців. Про це на засіданні на тему проблем реалізації інфраструктурних проектів регіонів і населених пунктів заявив голова державного агентства України з управління національними проектами Сергій Євтушенко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами чиновника, "це житло буде продаватися, а не роздаватися". "Це доступне недороге житло для середнього класу. Це держслужбовці, працівники силових відомств і держпідприємств, а також учасники кадрової програми Президента", - зазначив С.Євтушенко.
За його словами, ціна квадратного метра доступного житла становитиме 4000 грн. Проектом передбачено будівництво висоток від 9 поверхів і вище з 1 і 2 кімнатними квартирами. Площа 1-кімнатної квартири - 16 кв. м, 2 кімнатної - 40 кв. м. За словами С.Євтушенка, початок будівництва почнеться в кінці майбутнього року. "Все буде залежати від того, наскільки швидко ми пройдемо підготовчий етап - визначення міст (будівництва), будівельних майданчиків, документації", - зауважив С.Євтушенко.
Експерт додав, що ця програма жодним чином не конкурує з програмою доступного житла Мінрегіонбуду. "У Мінрегіонбуду інша модель. З нашого боку ми хочемо залучити 100% інвестресурса, тобто державні гроші підуть тільки на складання відповідної документації", - додав С.Євтушенко.