ua en ru

Дещиця запевнив посла Італії у сприянні розслідуванню загибелі італійського журналіста під Слов'янськом

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця прийняв посла Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо і запевнив його у сприянні розслідуванню загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі під Слов'янськом (Донецька область).

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця прийняв посла Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо і запевнив його у сприянні розслідуванню загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі під Слов'янськом (Донецька область). Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Як зазначають у міністерстві, у ході розмови керівник українського зовнішньополітичного відомства висловив співчуття у зв'язку із загибеллю Рокеллі та зазначив, що українська сторона робить все можливе для проведення ретельного розслідування обставин інциденту та пообіцяв надати всебічне сприяння італійській стороні у вирішенні питань, пов'язаних із репатріацією тіла загиблого.

Сторони також обговорили актуальний порядок денний відносин між Україною та Італією, зокрема в контексті активізації політичного діалогу після президентських виборів у нашій державі.

Нагадаємо, 30-річний італійський фотожурналіст Андреа Рокеллі загинув при мінометному обстрілі в селі Андріївка під Слов'янськом. Також загинув його перекладач Андрій Миронов. Крім того, поранення отримав французький стрінгер Вільям Рогульон.