ua en ru

Депутати-учасники АТО отримуватимуть і пенсію, і зарплату, - Денісова

Депутати-учасники АТО отримуватимуть і пенсію, і заробітну плату. Про це сьогодні заявила народний депутат із фракції "Народний фронт", голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова перед засіданням парламентаріїв і чиновників для доопрацювання бюджету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується законопроекту 2215, який дійсно вводить кілька нових мотивацій для отримання пенсій працюючими пенсіонерами, там дві такі новели є, які стосуються спецпенсій - це пенсії народних депутатів, прокурорів і суддів. Якщо вони є пенсіонерами, то вони будуть отримувати тільки заробітну плату, не отримуватимуть ці пенсії. Це не буде стосуватися, і ми таку пропозицію практично узгодили на минулому засіданні Ради коаліції і таку пропозицію вніс комітет, що це не буде стосуватися тих, хто був в АТО і є учасником бойових дій. Тобто у нас сьогодні багато таких народних депутатів, у тому числі вони працюють в інших містах, які вже повернулися з АТО і їм надали статус", - сказала вона.

Нардеп також зазначила, що є пропозиція залишити пенсії інвалідам і сім'ям загиблих в АТО. "Це не буде стосуватися і інвалідів, учасників бойових дій. Ми ще вносимо пропозицію, щоб це були інваліди I-II групи, щоб їх не стосувалося і сімей загиблих. Зараз це пропозиція буде обговорюватися, що стосується сімей загиблих. Ми таку пропозицію вносили на минулому засіданні Ради коаліції ", - сказала Денісова.

Що ж стосується всіх інших працюючих пенсіонерів, то їм планують скоротити пенсії на 15%, але тільки на 2015 р. "Ми пропонуємо, щоб це був тимчасовий засіб, тільки на цей рік, а потім ми повернемося до нормального життя", - наголосила Денісова.

Нагадаємо, профільний комітет рекомендує Раді підвищити пільговий пенсійний вік для жінок.

Як повідомлялося, скорочення виплат працюючим пенсіонерам торкнеться більше 10 тис. людей.