ua en ru

Депутати продовжать консультації щодо законопроекту про декриміналізацію до прийняття його абсолютною більшістю, - Литвин

Керівники фракцій вирішили продовжити консультації про включення в президентський законопроект про декриміналізацію економічних злочинів поправок, згідно з якими пропонується виключити з Кримінального кодексу України статтю 365 (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі від двох до десяти років). Про це заявив під час пленарного засідання спікер парламенту Володимир Литвин.

"На засіданні погоджувальної ради керівники фракцій обговорили підходи до розгляду зконопроект № 9221 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності). Депутати вироботали три варіанти розгляду законопроекти: перший - розглянути у першому і другому читанні і прийняти виключивши з Кримінального кодексу статтю 365, другий варіант - розглянути законопроект згідно з регламентом, тобто в першому читанні, а при підготовки проекту закону до другого читання опрацювати поправки. І третій варіант - прийняти за основу та доручити профільному комітету внести пропозиції щодо виключення статті 365 і 194 з Кримінального кодексу, і розглянути у другому читанні. Підсумовуючи все вище сказане, керівники фракцій вирішили продовжити консультації про законопроект про декриміналізацію до прийняття законопроекту абсолютною більшістю, а не мінімальною кількістю голосів ", - сказав Литвин.