ua en ru

Депутати пропонують Київраді звернутися до Президента і ВР з проханням зменшити вилучення з бюджету-2013 в 2 рази - до 4 млрд грн

Провладні депутати Київради підготували на розгляд Київради звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету міністрів України з проханням зменшити вилучення з бюджету Києва у 2013 р. з 8,2 млрд грн до 4 млрд грн. Про проект рішення, що готується до розгляду на сесії Київради 20 грудня 2012 р., повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Треба не розмінюватися на зменшення суми вилучень, а домагатися стовідсоткового права залишати в місті податки від фізичних осіб", - сказала Меліхова.

"Навіть провладна більшість й та розуміє, що зменшення в половину вилучень з київського бюджету - це краще ніж нічого. Але навіщо нам просити у державної влади залишити хоча б щось із зароблених киянами грошей, якщо вони по праву всі 100% належать лише нам - Києву", - вважає Меліхова.

Голова фракції наголосила, що колегами по політичній силі народними депутатами України у парламенті вже зареєстрований законопроект №1090 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджету міста Києва, яким передбачено повністю скасувати вилучення коштів з київського бюджету на користь Державного.

Тому фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді готує звернення депутатів Київради до народних депутатів України з проханням підтримати внесений на розгляд ВРУ законопроект №1090.

"Нардепи з більшості ВРУ повинні розуміти, що лише маючи у бюджеті всі зароблені гроші можна оминути підвищення цін на житлово-комунальні послуги, проїзд у громадському транспорті та продукти харчування тощо. Якщо влада думає, що кияни промовчать і не висловлять своє обурення і цього разу, то вони глибоко помиляються", - переконана Меліхова.

Законом України "Про державний бюджет України на 2013 р." передбачаються вилучення з бюджету міста Києва на 2013 р. у розмірі більше ніж у вісім мільярдів гривень при планових показниках бюджету міста Києва на 2013 р. у 18 млрд грн.

Читайте також: Бюджет Києва на 2013 р. буде розглянутий, але не буде прийнятий на найближчій сесії Київради, - Попов