ua en ru

Депутати неопозиційних фракцій Київради вважають, що Київрада легітимна

Депутати неопозиційних фракцій Київради вважають, що Київрада легітимний. Про це РБК-Україна сьогодні заявили глави кількох депутатських фракцій у Київраді.

Зокрема, голова фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко зазначає, що обнулення списків - це піар хід, а юридично такого поняття не існує.

"Обнулення списків - це піар, тому що юридично такого поняття не існує. Це просто красиво звучить", - заявив він.

За словами Омельяненка, щоб фактично обнулити списки потрібно пройти складну процедуру.

"Для того, щоб обнулити списки, потрібно прийняти відповідне рішення на з'їзді, потім зареєструвати його у виборчій комісії, отримати рішення комісії на кожного депутата, який був у списку, потім почати процедуру відкликання депутатів з Київради. Це означає, що кожен депутат зобов'язаний подати заявку про те, що він складає з себе повноваження і Київрада повинна проголосувати, щоб цей депутат припиняє свої повноваження. Ця процедура дуже складна і ніколи не проводилася в країні. Я думаю, що там може бути багато юридичних колізій", - сказав він.

Омельяненко особливо підкреслив, що після 2 червня Київрада абсолютно легітимний.

У свою чергу співголова фракції "Столичні реформи" Василь Сенчук зазначає, що його депутатська фракція буде працювати і приймати участь у наступних засіданнях Київради, який він вважає легітимним.

"Є рішення КСУ, є легітимна Верховна Рада, нехай вона приймає відповідне рішення і чітко позначає повноваження цього Київради. А до цього моменту Київрада працюватиме до наступного скликання. Іншого не дано", - зазначив Сенчук.

Голова фракції "Республіка Київ" Денис Москаль поки не знає, чи буде працювати його фракція. Відповідне рішення буде прийнято в понеділок-вівторок. Однак, він вважає склад Київради легітимний до проведення наступних виборів.

Таку ж точку зору висловив глава фраки "Громадський актив Києві" Олександр Пабат.

"КСУ виніс рішення, чітко пояснивши, коли будуть наступні вибори в Києві. Крім цього, коли в 2006 р. були вибори не в березні, а в жовтні, то пів року вся країна не порушувала питання легітимності Київради", - відзначив він.

Пабат додав, що його фракція працює у звичайному режимі.

Читайте також: "Удар" хоче створення Ради київської громади замість "нелегітимного Київради"