ua en ru

Депутати мають намір передати місцевим органам влади управління дорогами загального користування

Народні депутати України підтримали у першому читанні законопроект 2536а-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування", яким пропонується передати місцевим органам влади управління дорогами загального користування. За відповідне рішення проголосувало 261 народний депутат.

"Проти" проголосувало 7 депутатів.

Згідно з проектом закону, місцеві держадміністрації здійснюють управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення в межах адміністративно-територіальної одиниці.

У той же час з чинної редакції закону виключений пункт про те, що державну політику і стратегію розвитку всіх видів автомобільних доріг на території України здійснює центральний орган виконавчої влади в галузі транспорту.

У проекті закону також визначені повноваження центральних і місцевих органів виконавчої влади у сфері управління дорогами.

"Законопроект розроблено з метою приведення системи держуправління автодорогами загального користування у відповідність із сучасними ринковими умовами; розмежування повноважень і відповідальності центральних та місцевих органів виконавчої влади за транспортно-експлуатаційний стан автодоріг державного і місцевого значення", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.