ua en ru

Депутати БЮТБ та адвокат Тимошенко підняли питання безпеки екс-прем'єра перед керівництвом пенітенціарної служби в Харківській області

Народні депутати фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін, Сергій Власенко та Сергій Пашинський відвідали колонію №54 у Харкові, де утримується екс-прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, де зустрілись з керівником обласного управління пенітенціарної служби України у Харківській області. Про це повідомив голова парламентської фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін, передає прес-служба "Батьківщини".
За його словами, під час цієї зустрічі піднімалось питання про безпеку Юлії Тимошенко, "котра незаконно перебуває в ув'язненні".
"Ми поставили вимогу, щоб безпека Юлії Тимошенко була на найвищому рівні", - зазначив Андрій Кожем'якін.
"Сергій Власенко, який має необхідність і можливість, як захисник, зустрітися з Юлією Володимирівною, на даний момент відвідує її, як її захисник", - повідомив він.
У свою чергу, народний депутат Сергій Пашинський висловив переконання, що керівництво харківських пенітенціарних установ буде діяти виключно в рамках чинного законодавства, з дотриманням всіх прав і вимог закону.
"Ми надіємось на те, що умови утримання Юлії Володимирівни будуть відповідати українським стандартам та всім європейським конвенціям, до яких ми долучились", - наголосив він.
Також сьогодні Юлію Тимошенко планує відвідати її донька Євгенія, котра на даний момент перебуває біля Качанівської колонії.
Зазначимо, 30 грудня 2011 р. Юлію Тимошенко етапували із СІЗО до Качанівської колонії №54 Харкова.