ua en ru

Депутат Санченко склав присягу нардепа

Депутат Санченко склав присягу нардепа Фото: Олександр Санченко (facebook.com sanchenko oleksandr)

Санченко пройшов до Ради замість Ірини Венедіктової

Депутат Верховної ради України Олександр Санченко в п'ятницю, 17 січня, приніс присягу народного депутата, передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер парламенту Дмитро Разумков на початку ранкового пленарного засідання запросив його до складання присяги.

"ЦВК зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, Санченка Олександра Володимировича, включеного до виборчого списку "Слуги народу". Відповідно перед вступом на посаду народний депутат складає присягу перед ВРУ", - заявив Разумков.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія (ЦВК) визнала обраним та зареєструвала народного депутата Олександра Санченка, який займе в Раді місце Ірини Венедіктової, яка очолила посаду директора Держбюро розслідувань.

Так, 14 січня парламент достроково припинив повноваження нардепа Венедіктової від фракції "Слуга Народу", оскільки вона очолила ДБР.

Як писало РБК-Україна, 27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади голови ДБР. На його місце було призначено нардепа від "Слуги народу" Ірина Венедіктової, яка стала тимчасовою главою Держбюро розслідувань.

Відзначимо, 24 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон про перезапуск Державного бюро розслідувань.