ua en ru

Депутат місцевої ради зажадав від Кличка оприлюднити інформацію про німецьку нагороду

Депутат Зінківської міськради від «Батьківщини» Сергій Сало зажадав від лідера партії «Удар» Віталія Кличка надати публічну інформацію з приводу ордена, який йому вручило уряд Німеччини. Відповідне звернення Сало направив 13 січня.

«Я публічно хочу запитати Віталія, за які заслуги він був нагороджений орденом Німецької Федеративної Республіки? Хіба це були заслуги перед Україною? Хіба такі ордена отримували наші діди?», - сказано у зверненні депутата .

Він підкреслив, що особа, у якої є заслуги перед іноземною державою, не має морального права бути Президентом України. «Це не тільки моя принципова позиція. Такої думки дотримується більшість рядових членів партії, яку заснувала сама Юлія Тимошенко і яку рейдерськи захопили політичні аферисти», - сказав Сало.

Він вважає, що замість того, щоб докладати максимум зусиль для негайного звільнення Тимошенко, «деякі, прикриваючись нею, вже почали президентську кампанію, поділивши посади в державі».

Сало також підкреслив, що принциповим завданням для опозиції є не поділ посад, а звільнення Юлії Тимошенко; в разі неможливості звільнення - пошук іншого, гідного кандидата, лідера нації. Таким кандидатом, за словами Сало, він і багато його однопартійці бачать Петра Порошенка.

Депутат додав, що готовий звернутися до суду, якщо його запит не буде задоволений з якихось причин .

Нагадаємо, депутат Одеської облради від «Батьківщини» Василь Задорожнюк подав до суду позов з вимогою, щоб Кличко оприлюднив інформацію про свої відношення з іншими державами.