ua en ru

Депутат від Ляшка розповів конгресменам США про "нову загрозу авторитаризму" в Україні

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Віктор Вовк розповів конгресменам США про "нову загрозу авторитаризму" в Україні. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

"Мав можливість поспілкуватися з делегацією Конгресу США у складі сенаторів Джин Шахін, Річарда Дурбіна і Елізабет Уоррен. Звернув їх увагу на негативні тенденції та загрози нового авторитаризму в Україні і передав їм англійські переклади кількох останніх заяв фракції Радикальної партії Олега Ляшка, які були поширені мною в ПАРЄ ", - пише народний обранець.

Між тим радикал перерахував проблеми, які були обговорені з іноземними представниками.

"Доніс до відома конгресменів про звернення до українських громадян та міжнародного співтовариства про руйнування парламентаризму в Україні, також продемонстрував заяви фракції щодо виправдання владою беззаконня і правового свавілля та наступу на свободу слова і про нелегітимність складу ЦВК та невиконання Президентом Порошенко конституційних обов'язків та ймовірних фальсифікацій місцевих виборів", - заявив політик.

"Також передав американським сенаторам текст промови, виголошеної 1 жовтня на дебатах у Парламентській Асамблеї Ради Європи у Страсбурзі. Обіцяли ознайомитися з наданими їм документами", - завершив Вовк.

Нагадаємо, раніше Віктор Вовк вже заявляв про переслідування владою опозиції під час свого візиту до ПАРЄ, делегатом якої він є.