ua en ru

Депутат Аграрної партії Кияновський не задекларував свої активи

Депутат Аграрної партії Кияновський не задекларував свої активи Фото: Віктор Кияновський (gorod.cn.ua)

Депутат не вказав, що є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "Росток-Холдинг"

Депутат Чернігівської облради Віктор Кияновський у своїх податкових деклараціях за 2016 і 2017 рр. приховав активи, що є прямим порушенням закону України "Про запобігання корупції". Про це на своєму Facebook написала політичний експерт Анна Бикова.

"Кияновський не просто бізнесмен, а ще й депутат Чернігівської обласної ради від Аграрної партії, який вважав вище власної гідності заповнювати правдиво декларацію про доходи, а саме не вказав, що є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "Росток-Холдинг", включаючи кіпрську холдингову компанію Rostok Agroinvest Limited і Business Invention Limited (Британські Віргінські острови) Судячи з відкритих джерел, прокуратура вже в курсі", - написала експерт.

Депутат Аграрної партії Кияновський не задекларував свої активиДепутат Аграрної партії Кияновський не задекларував свої активи

Віктор Кияновський обраний до Чернігівської обласної ради за списком Аграрної партії. Він повинен щорічно подавати декларацію, в якій повинні бути вказані у тому числі перелік юридичних осіб, кінцевим бенефіціаром яких він є.

Інформація про частки В. Киянівського в ТОВ "Росток Холдинг" знаходиться у відкритому доступі в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб (ЕРДПОУ "Росток Холдингу" 37194630). На офіційному сайті ТОВ "Росток Холдинг", Віктор Кияновський поряд з Віктором Купавцевим акціонером компанії. У розділі "Акціонери" опублікована його фотографія.

Згідно з нормами Кримінального кодексу, недостовірне декларування інформації посадовою особою тягне за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Займається подібними злочинами Національне агентство з питань запобігання корупції.

За повідомленнями ЗМІ, 8 вересня співробітники прокуратури провели обшуки в головному офісі та на підприємствах, що належать ТОВ "Росток Холдинг". Комплекс слідчих дій проводився у зв'язку з кримінальною справою, порушеною за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах співвласників агрокомпанії Віктора Купавцева і Віктора Кияновського.