ua en ru

Департамент спецрозслідувань ГПУ ініціює допит Януковича в Росії ще по двох справах

Департамент спецрозслідувань ГПУ ініціює допит Януковича в Росії ще по двох справах Фото: Віктор Янукович

Янукович обвинувачується у протидії протестним акціям і створенні злочинного угруповання

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ініціює допит екс-президента України Віктора Януковича на території Російської Федерації ще по двох справах. Про це заявив начальник департаменту Сергій Горбатюк в ефірі "112 Україна".

Як повідомляється, Департамент спецрозслідувань готує клопотання в Генеральну прокуратуру РФ про організацію допиту Януковича у справах про протидію протестним акціям і створення злочинного угруповання, за яким екс-президент проходить в якості підозрюваного.

Горбатюк пояснив, що слідчі прокурори Головної військової прокуратури розслідують справу, в якій Янукович обвинувачується у державній зраді, тоді як у його департаменті також відкрито ряд кримінальних проваджень проти Януковича.

"Що стосується тих звинувачень, які розслідуються нашим департаментом, то відповідні клопотання про допит в кожному виробництві, де повідомлено про підозру, зокрема у протидії протестним акціям і в створенні і діяльності злочинного угруповання", - повідомив Горбатюк.

Він також додав, що допит Януковича буде проходити в Росії і вона має вирішувати, хто його буде проводити.

"Ми тільки говоримо, що такі слідчі дії повинні бути, щоб забезпечити підозрюваному допит за обставинами, в яких він звинувачується. А яким способом, згідно з міжнародними договорами, вирішує іноземна сторона: або самостійно, або запросять слідчих, або запропонують провести відеоконференцію", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист Януковича погрожує ГПУ судом за відмову приїхати на допит в Росію.