ua en ru

Захист Януковича загрожує ГПУ судом за відмову приїхати на допит в Росію

Захист Януковича загрожує ГПУ судом за відмову приїхати на допит в Росію Фото: Віктор Янукович

Адвокати Януковича повідомляють, що ГПУ відмовилася їхати на допит екс-президента в Росію

Захист екс-президента України Віктора Януковича пригрозила судом на відмову прокурора Генпрокуратури України (ГПУ) Руслана Кравченка від допиту Януковича на території Російської Федерації. Про це повідомив у своїй заяві адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

" 13 липня 2016 року Печерський районний суд Києва виніс рішення, яким, на наше прохання, зобов'язав працівників Генеральної прокуратури здійснити допит Віктора Януковича за місцем його знаходження. У свою чергу, відмовляючись виконувати рішення суду, в порушення Конституції України, в порушення міжнародних конвенцій, стороною яких є Україна, Генеральна прокуратура відмовляється від цього допиту", - зазначив Сердюк.

Він додав, що якщо ГПУ надалі буде ухилятися від співпраці з генпрокуратурою РФ в рамках міжнародного права, це буде підставою для застосування механізму притягнення посадових осіб ГПУ до кримінальної відповідальності за невиконання судового рішення.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України відмовилася від участі в допиті колишнього президента Віктора Януковича на території Росії.