ua en ru

Денісова запропонувала омбудсмену РФ одночасно відвідати Балуха і Вишинського

Денісова запропонувала омбудсмену РФ одночасно відвідати Балуха і Вишинського Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Денісова повідомила про погіршення здоров'я Балуха

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила про погіршення здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха. Про це вона написала у Facebook.

"Маю тривожну інформацію щодо погіршення здоров'я Володимира Балуха. Він продовжує стрімко худнути. У нього сильна біль у печінці і запалення вуха", - заявила омбудсмен.

Денісова розповіла, що звернулася з пропозицією до російського омбудсмена Тетяни Москалькової.

"Оскільки і адвокат Кирила Вишинського подав клопотання про медичне обстеження його підзахисного, який знаходиться в Херсонському слідчому ізоляторі, тому запропонувала Тетяні Москальковій відвідати Кирила Вишинського одночасно з моїм візитом до Володимира Балуха. Але тільки на паритетних засадах", - повідомила Денісова.

Крім того, Денісова зазначила необхідність присутності медиків при зустрічі з ув'язненими.

Денісова запропонувала омбудсмену РФ одночасно відвідати Балуха і Вишинського

Фото (facebook.com/denisovaombudsman)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Росії на вимогу Європейського суду з прав людини надав інформацію щодо стану здоров'я чотирьох українців, які перебувають у російських в'язницях, заявивши при цьому, що ні один з чотирьох, в тому числі Володимир Балух, не голодують.

Європейський суд з прав людини зобов'язав уряд Росії проінформувати суд про стан здоров'я українських політв'язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра Усейна Куку і Сергія Літвінова.