ua en ru

Денісова обговорить з Ягландом незаконне утримання Росією українських політв’язнів

Денісова обговорить з Ягландом незаконне утримання Росією українських політв’язнів Фото: Турбйорн Ягланд (facebook.com/TJagland/photos)

Денісова завтра зустрінеться з генсеком Ради Європи

Уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова обговорить з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом незаконне утримання Росією українських політв’язнів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Денісової у Facebook.

Денісова повідомила, що до кінця тижня перебуватиме з робочим візитом у французькому Страсбурзі, де обговорюватиметься подальший розвиток національного превентивного механізму, протидія катуванням, расизму та нетерпимості, а також захист персональних даних.

"Очікую, що уже завтра поспілкуюся з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом. Попередньо ми листувалися, а тепер є змога розповісти йому особисто про долі українських політв’язнів, їх неприйнятне та незаконне утримання, а також небажання РФ шукати компроміси і комунікувати", - написала вона.

Денісова обговорить з Ягландом незаконне утримання Росією українських політв’язнів

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що перший віце спікер Верховної ради Ірина Геращенко та голова постійної делегації ВР в ПАРЄ Володимир Ар'єв звернулися з листом до Ягланда щодо українських політв'язнів в РФ.

Додамо, раніше Денісова повідомляла, що РФ надає застарілу інформацію про стан здоров'я українських політв'язнів.