ua en ru

Гроші на підготовку до Євро-2012, закладені в держбюджеті-2010, можуть бути не виділені або не освоєні, - експерт

6 млрд грн, які, згідно з заявою віце-прем'єра Бориса Колеснікова, мають бути витрачені цього року державю на підготовку до Євро-2012, можуть бути не виділені або не освоєні. Таку думку в коментарі РБК-Украхна висловив виконавчий директор центру соціально-економічних досліджень «CASE Україна» Дмитро Боярчук.

Він зазначив, що ці кошти закладені до держбюджету-2010. «Так, на реконструкцію автомобільних доріг в головному фінансовому документі закладено чималу суму 3,1 млрд грн, а на будівництво і реконструкцію - 4 млрд грн. Таким чином, як видно, грошей на підготовку до Євро-2012 цього року повинно бути виділено навіть більше, аніж озвучив Б.Колесніков», - сказав експерт.

Однак, за його словами, повинно бути виділено чи виділено по факту і освоєно - це різні речі. Так, минулого року, нагадав Д.Боярчук, бюджетом-2009 на реконструкцію об'єктів передбачалося 500 млн грн, але було виділено і освоєно лише половину - 250 млн грн. Така ж саме картина може повторитися і цього року, резюмував аналітик.