ua en ru

У день підписання угоди про розведення сил місію ОБСЄ не пустили до Петрівського та Золотого

У день підписання угоди про розведення сил місію ОБСЄ не пустили до Петрівського та Золотого Фото: Александр Хуг

Петрівське і Золоте - дві із трьох ділянок, передбачених для розведення сил і засобів

В день підписання рамкової угоди про відведення сил і засобів на Донбасі представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не пустили до Петрівського та Золотого. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє "112 Україна".

"У той самий день, коли рамкова угода була підписана, патрулі СММ зіткнулися з обмеженням свободи пересування у Петрівському і Золотому - у 2 із трьох ділянок, передбачених для розведення сил і засобів", - сказав Хуг.

Разом з тим, Хуг привітав підписання угоди про розведення сил та підкреслив, що тільки сторони, які підписали угоду, можуть розвести сили та засоби й провести розмінування. Тоді як задача СММ ОБСЄ полягає у тому, щою спостерігати.

"Навіть якщо одній із сторін не подобається, що ми спостерігаємо за ними, вони можуть бути переконані, що ми те ж саме робимо з іншого боку", - зазначив Хуг, додавши, що без верифікації угода не працюватиме і закликав сторони надати доступ для безперешкодної роботи членів СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на створення зон безпеки на Донбасі в угоді про розведення сил, що 21 вересня 2016 року було підписано на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську, відведено місяць.