ua en ru

День перемоги у Харківській області розпочався на Висоті маршала Конєва

День перемоги у Харківській області розпочався на Висоті маршала Конєва Фото: прес-служба Харківської ОДА

У всіх районах Харківської області пройшли заходи з відзначення Дня перемоги

В Харківській області сьогодні, 9 травня, з ініціативи голови обласної державної адміністрації (ОДА) Юлії Світличної проходять заходи за участю ветеранів війни та воїнів АТО, з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Про це повідомляє сайт Харківської ОДА.

У всіх районах Харківської області пройшли заходи з відзначення Дня перемоги над нацизмом. Світлична, разом з ветеранами Другої світової, воїнами АТО і "афганцями" прийняла участь у покладанні квітів до монументальної стели загиблим воїнам на Висоті маршала Конєва. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, після якої пролунав військовий салют.

"Українці понесли непоправні втрати у Другій світовій війні, але своєю мужністю, силою і сміливістю зробили незаперечний внесок у перемогу. І разом зі всім світом у ці дні ми говоримо: "Ніколи знову". Ми поділяємо з десятками народів загальну перемогу і спільне горе від тих втрат і точно знаємо, що тільки разом, пліч-о-пліч, ми перемогли нацизм у Другій світовій війні. І так само – тільки підтримуючи один одного, можемо сьогодні протистояти новому світовому агресору", – зазначила Юлія Світлична.

День перемоги у Харківській області розпочався на Висоті маршала КонєваДень перемоги у Харківській області розпочався на Висоті маршала КонєваДень перемоги у Харківській області розпочався на Висоті маршала Конєва

Разом з ветеранами голова ОДА відвідала музейний комплекс меморіалу і оглянула виставку сучасної військової техніки, яка працює під відкритим небом, повідомляють в адміністрації.

"Заходи триватимуть до 16 годин дня. Всіх гостей та учасників свята пригостять польовою кашею, а на нижньому майданчику комплексу будуть проходити виступи творчих колективів регіону", – йдеться в повідомленні прес-служби.