ua en ru

День незалежності: СБУ перевіряє інформацію щодо намірів дестабілізувати ситуацію

День незалежності: СБУ перевіряє інформацію щодо намірів дестабілізувати ситуацію Фото: Василь Грицак (flickr.com/Security Service of Ukraine)

Грицак заявив, що СБУ перебуває у підвищеній бойовій готовності більше 4 років

Служба безпеки України (СБУ) перевіряє інформацію щодо намірів дестабілізувати ситуацію під час святкування Дня незалежності України. Про це у ході брифінгу заявив глава СБУ Василь Грицак.

За словами Грицака, напередодні святкування Дня незалежності України СБУ вживає всіх заходів для забезпечення безпеки проведення масових заходів, урочистостей у Києві та по всій території України.

"Напередодні будь-яких державних свят, на жаль, ми стикаємося з тим, що є багато бажаючих зіпсувати нам це свято, водночас ми максимально мобілізовані. СБУ перебуває у підвищеній бойовій готовності більше 4 років. Нами налагоджена хороша взаємодія з керівництвом інших правоохоронних органів. Перевіряється інформація щодо намірів дестабілізувати ситуацію, але я думаю, що ми справимося і забезпечимо, щоб свята в Україні пройшли мирно", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Україні на День незалежності за порядком стежитимуть 30 тисяч правоохоронців. До охорони правопорядку залучатимуться поліцейські, нацгвардійці, прикордонники і фахівці ДСНС.

Крім того, повідомлялося, що на час святкування Дня незалежності Держприкордонслужба посилить контроль на міжнародному кордоні, на КПВВ на Донбасі та на адмінмежі з анексованим Кримом.